Laden Evenementen

« Alle Evenementen

25 mei- 14 oktober |

In de Quintus Cursistenexpositie 2023 is het werk te zien van deelnemers uit onze werkplaatsen en diverse Kunst & Ambacht cursussen, rondom het thema tegenstellingen. In de keramiekwerkplaats werd gewerkt vanuit het thema hard-zacht. In de schilderwerkplaatsen werd de tegenstelling ook gezocht in het licht-donker, realisme-abstractie, natuur-cultuur en dromen-realiteit. Deze tegenstellingen zijn op een prachtige manier terug te vinden in het metersgrote schilderdoek ‘Afrodites Droom’ waaraan de schilders van de maandaggroep wekenlang afwisselend en met elkaar aan gewerkt hebben.

Het werk van de kinderateliers is op de eerste verdieping te bezichtigen. Op de tweede verdieping is een prachtige presentatie van de cursisten van Kunst Anders te vinden met o.a. twee werken geïnspireerd door Frieda Kahlo. De muurschildering is dit jaar een creatie van ons jongerenatelier.

Naast boekbinden, collages, assemblages, gelliplate, eco-druk, zeefdrukken, lino’s, glas-in-lood en glasfusion is er in deze expositie ook bijzonder glaswerk te zien van Chris de Goede waarbij grafische schilderkunst ingebrand is op glas en gestookt in de glasoven.

Tot slot is op de eerste verdieping van de Kunst & Ambachtvleugel een bijzondere solo-expositie te bezichtigen met portretten van muzikanten geschilderd door Harry Prins.

De expositie is tot 14 oktober gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van ons gebouw aan de Vloeddijk 38 in Kampen: maandag t/m vrijdag 9.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur (m.u.v. schoolvakanties).