Laden Evenementen

« Alle Evenementen

21 juni | 13:00 - 18:00 | , Koornmarkt 28, Kampen

LET OP: INSCHRIJFDATUM VERLENGD NAAR 1 MEI 2024!

 

Onder het motto ‘Terug naar Kampen’ organiseert Quintus – in samenwerking met de twee Duitse Partnersteden Meinerzhagen en Soest en De Bovenkerk – op 21 en 22 juni 2024 het 6e Quintus Orgelconcours. Bij dit concours zijn deelnemers uit Duitsland en Nederland van harte welkom! Plaats van handeling is het majestueuze en wereldberoemde Hinsz orgel van de Bovenkerk in Kampen.

Categorieën
Er zijn drie verschillende categorieën:

A) Conservatoriumstudenten / semi-professionals
B) Amateurs
C) Improvisatie / arrangementen / niet specifiek orgelrepertoire

Het is mogelijk om mee te doen aan twee categorieën, waarbij de combinaties A + C of B + C mogelijk zijn.

Vakjury
De vakjury bestaat uit Ben Köster (cantor/organist in Meinerzhagen), Stefan Madrzak (organist van de Domkerk in Soest, Duitsland) en Evan Bogerd (cantor/organist van de Westerkerk in Amsterdam).

Aanmelden
Aanmelden kan via dit inschrijfformulier. Tegelijk met de aanmelding ontvangen we van de deelnemers een video met daarop werk(en) naar keuze, maximale tijdsduur van 10 minuten, passend bij de categorie waarop ingeschreven is. Bij deelname aan twee categorieën moet per categorie een filmpje worden ingezonden. Het inschrijfformulier en het filmpje kun je sturen naar h.noordhof@quintuskampen.nl via Wetransfer. Let op! Stuur het filmpje en het inschrijfformulier op vóór 1 mei 2024.

Selectie
Aan de hand van de ingezonden video’s worden per categorie vijf deelnemers geselecteerd die op vrijdag 21 juni 2024 vanaf 13.00 uur kunnen meedoen aan de voorronde. Zij krijgen per persoon maximaal 10 minuten speeltijd. Uit elke categorie worden drie finalisten aangewezen die op zaterdag 22 juni een finaleconcert van 15 minuten per persoon uitvoeren, waarbij uit elke categorie één prijswinnaar gekozen wordt. Naast de jurykwalificering maken de finalisten ook nog kans op de publieksprijs. De prijswinnaars ontvangen een geldbedrag en krijgen de mogelijkheid om gezamenlijk concerten te geven in Kampen, Meinerzhagen en Soest. Elke deelnemer ontvangt een oorkonde. De selectie is eind mei bekend. Hierover krijg je bericht van de organisatie.

Kosten deelname
Hoor je bij de geselecteerden, dan wordt het inschrijfgeld van
€ 35 p.p. via automatische incasso afgeschreven.

Entree publiek
Belangstellende luisteraars kunnen hieronder een ticket reserveren. De entree bedraagt €10 per dag. Of kies voor een voordelig passe-partout van €15 voor beide dagen.

Het orgelconcours wordt mede mogelijk gemaakt door het Burgerweeshuis Kampen.

Bestel Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Bestel Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Orgelconcours 2024 - voorrondes vrijdag 21 juni vanaf 13.00 uur
10.00
Onbeperkt
Orgelconcours 2024 - finaleconcerten zaterdag 22 juni vanaf 11.00 uur
10.00
Onbeperkt
Orgelconcours 2024 - passe-partout vrijdag 21 juni vanaf 13.00 uur & zaterdag 22 juni vanaf 11.00 uur
15.00
Onbeperkt