Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

10 december 2022 | 13:30 - 14:30 | , Vloeddijk 38, Kampen

Om de donkere winter te verdrijven, wordt er sinds 1815 in Nederland op Midwinterhoorns geblazen. Sinds 2013 is deze Overijssels/Gelderse traditie zelfs tot Immaterieel Cultureel Erfgoed benoemd. Tussen de eerste zondag van de Advent en Driekoningen wordt op verschillende plaatsen in Overijssel en Gelderland geblazen. De Midwinterhoorn is gemaakt van wilg, berg of els en is ruim een meter lang. Met lipspanning, vergelijkbaar met het trompetspelen, worden om beurten verschillende natuurtonen geblazen.

Bij Quintus kan je kennismaken met deze traditie of je blaaskunst bijspijkeren bij de workshop Midwinterhoornblazen. In aanloop naar Kerst zijn er twee workshops gevolgd door enkele presentaties.

Zaterdag 10 december 13.30 – 14.30 uur

Dit is een bijspijkerworkshop voor gevorderden. Deelnemers geven datzelfde weekend tweemaal een presentatie tijdens Kerst in Oud Kampen, op zaterdag 10 en zondag 11 december van 15.00 tot 16.00 uur.

Maandag 12 december 19.30 – 20.30 uur

Deze workshop is voor beginners en gevorderden. Zij geven op vrijdag 16 december tussen 18.45 en 19.45 uur een presentatie bij Quintus tijdens het Quintus Winterfestival.

Aanmelden kan per workshop. De kosten zijn 15 euro p.p.

Quintus heeft een beperkt aantal midwinterhoorns beschikbaar, het aantal plekken voor deelnemers die zelf geen midwinterhoorn bezitten is daarom beperkt.

Bestel Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Bestel Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar