In dit protocol staan richtlijnen betreffende de Quintus locatie Vloeddijk Kampen en locatie Kulturhus IJsselmuiden. Om zowel voor onze cursisten als medewerkers een veilige omgeving te creëren, vragen we je vriendelijk en dringend de richtlijnen uit dit protocol te volgen. Alvast dank voor je medewerking!

De meest gestelde vragen over corona lees je hier! 

 


 

Update 16 januari 2022

De persconferentie van afgelopen vrijdag bracht verrassend en gewenst nieuws. Daarom ben je vanaf maandag 17 januari weer welkom in onze gebouwen voor lessen en cursussen. We informeren cursisten z.s.m. over de eerste les via een brief. 

Elke les, cursus en repetitie kan weer plaatsvinden (individueel, groep, werkplaats). Onze openingstijden zijn van 09.00 – 22.00u. Er is geen publiek bij de les of cursus toegestaan en er moet 1,5 meter afstand worden gehouden. Voor volwassenen is gebruik van een coronatoegangsbewijs verplicht. De geldende maatregelen van het najaar, zijn ook nu van kracht. Wij vragen hiervoor jouw medewerking en begrip:

o 1,5 meter afstand (sowieso in gangen, foyer en waar het kan in de les);

o Mondkapje op vanaf 13 jaar (sowieso in gangen en waar het kan in de les);

o je docent checkt de QR code wanneer je 18 jaar of ouder bent; zoals dat in het najaar ging;

o blijf bij klachten thuis s.v.p.

Voor meer informatie vragen we je contact op te nemen met een collega van de informatiebalie. Je kunt bellen, mailen en langskomen (info@quintuskampen.nl, 038 337 12 00).

Het nieuws dat de locaties voor kunst- en cultuurbeoefening weer open kunnen, geeft extra energie. Het voelt als een steun in onze rug en als erkenning voor de veilige en verantwoorde werkwijze die we met elkaar in ons werkveld in de pandemie laten zien.

 


 

Update 20 december 2021

Wat een tegenvaller dat we de Kerstvakantie niet ‘gewoon’ halen. En daarbij te bedenken dat ‘gewoon’ al niet ‘gewoon’ was. We kunnen niet verbloemen dat het best wat van jullie en ons vraagt. Vooral de knop omzetten naar opnieuw een andere werkelijkheid. Dank voor jullie trouw en flexibiliteit. Dat geeft ons extra energie!

Ook wij sluiten vanwege de lockdown de deuren van onze gebouwen. De les of cursus verplaatst zich – waar mogelijk – naar de virtuele wereld, dus online. We informeren onze leerlingen en cursisten hierover via een brief die vanochtend per mail is verstuurd.

Natuurlijk zijn we tot aan de Kerstvakantie (t/m vrijdag 24 december) telefonisch tussen 9.00 en 17.00 uur en per e-mail bereikbaar voor vragen en informatie. Dat kan via info@quintuskampen.nl of tel. 038 337 1200. Cursisten kunnen op afspraak werk en/of instrumenten halen/brengen via de informatiebalie.

We kijken in ieder geval terug op een fijne start van dit seizoen en een bruisend najaar met mooie activiteiten. Zodra het kan, staan we uiteraard ook weer in onze gebouwen voor je klaar. In het nieuwe jaar zijn we vanaf 10 januari weer telefonisch en per mail bereikbaar. Voor nu wensen we je alle goeds, gezondheid en fijne feestdagen toe!

 


 

Update 19 december 2021

Het demissionaire kabinet heeft vanaf zondag 19 december nieuwe coronamaatregelen aangekondigd en die gelden tot 14 januari. Er zullen tot die tijd geen live cursussen en lessen plaatsvinden. Daar waar mogelijk gaan activiteiten online door.

Ben je cursist? Houd de komende dagen je mailbox in de gaten voor verdere informatie. Heb je naar aanleiding van de mail vragen? Stel ze aan onze collega’s van de infobalie. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur via 038-3371200 of info@quintuskampen.nl.

 


 

Update 29 november 2021

Een korte update naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van vrijdag 28 november. Onze gebouwen mogen dagelijks tot 17.00 uur voor publiek geopend zijn. Dit betekent dat onze lessen en cursussen tot 17.00 uur in de fysieke ruimte gegeven kunnen worden. Lessen en cursussen na 17.00 uur worden waar mogelijk online aangeboden. In sommige gevallen is het mogelijk om een les of cursus te verschuiven naar een ander tijdstip of naar een andere dag in de week of in het weekend. Als dit mogelijk is, neemt jouw docent hierover contact met je op.

We zijn er trots op hoe we met elkaar de afgelopen anderhalf jaar de coronapandemie zijn doorgekomen. We zijn ons publiek, docenten en medewerkers dankbaar voor de discipline die we samen opbrengen om de huisregels te volgen en zo overeind te houden wat we allemaal graag willen: met veel plezier dansen, muziek, theater en beeldende kunst maken, elkaar ontmoeten en iets leren.

We zijn ons bewust van de verschillende perspectieven die er leven op de coronapandemie en het oplossen hiervan. In een lastige periode als deze komen deze sterker naar voren. We respecteren de verschillende zienswijzen (#weesliefvoorelkaar!). Als publieke instelling volgt Quintus de landelijke voorschriften. Wij blijven ons best doen om jouw bezoek aan Quintus zo plezierig, veilig en leefbaar mogelijk te houden. Laten we hier met elkaar aan blijven werken. Ook dit komt weer goed!

Heb je ondertussen vragen, stel ze gerust via 038-3371200 of info@quintuskampen.nl.

 Update 27 november 2021

Het demissionaire kabinet heeft per zondag 28 november nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. We kunnen ons voorstellen dat je als cursist vragen hebt over je les of cursus. A.s. maandagochtend 29 november ontvang je z.s.m. persoonlijk bericht van ons. Onze cursussen en lessen tot 17.00 uur gaan gewoon door.

Heb je naar aanleiding van de brief vragen? Stel ze aan onze collega’s van de infobalie. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur via 038-3371200 of info@quintuskampen.nl.

 


 

Update 4 november 2021
Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 2 november vragen we bezoekers om de volgende regels te volgen:

 

De basisregels:

 • Blijf thuis bij klachten en laat je testen;
 • Geef elkaar de ruimte, houd 1,5 afstand;
 • Was je handen regelmatig;
 • Ventileer de ruimten. Daar zorgen wij voor!

 

Aanvullend hier op:

 • iedere bezoeker vanaf 13 jaar wordt gevraagd om in het gebouw bij het lopen een mondkapje te dragen. Wanneer je wilt wachten in de foyer of elders, dan kan dat. Lopen met mondkapje, zitten zonder mondkapje;
 • iedere bezoeker vanaf 18 jaar wordt bij het begin van de les door de docent gevraagd, het coronatoegangsbewijs (CTB, corona check app) te tonen. Wanneer je geen geldig CTB kan tonen, dan kun je de les/cursus helaas die keer niet volgen of volg de les online.
 • deelnemers aan de werkplaatsen: wil je je vooraf aan je werkplaatsbezoek melden bij de informatiebalie en je CTB tonen?;
 • iedere bezoeker jonger dan 13 jaar kan zich, op dezelfde manier als anders, in de les, cursus en gebouwen begeven.
 • Geef elkaar de ruimte, bijvoorbeeld op de trap en in de hal, bij drukte. We houden 1,5 meter afstand. Niet in de lessen waar gecheckt is maar in de ‘vrije ruimte’, dus ook foyer als je zit.

 

Vragen? Stel ze aan onze collega’s van de infobalie. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur via 038-3371200 of info@quintuskampen.nl.

 


 

Update 23 juni 2021

We gaan bruisend de zomer in! Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag, mogen onze koren vanaf 26 juni weer binnen zingen. Nog wel op 1,5 meter afstand van elkaar, maar toch: wij zien naar jullie uit! Docenten/dirigenten nemen contact op met hun koorleden hierover. 

Verder mogen vanaf 26 juni in onze gebouwen de mondkapjes af en is het publiek weer overal van harte welkom. Ook hier geldt nog de 1,5 meter afstand, daarvoor vragen we je begrip en medewerking. In het verlengde daarvan, blijft het  beperkte aantal toeschouwers bij voorstellingen in onze Quintuszaal gehandhaafd.

Vragen? Stel ze aan onze collega’s van de infobalie. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur via 038-3371200 of info@quintuskampen.nl.

 


 

Update 18 mei 2021

Goed nieuws!!! Vanaf woensdag 19 mei gaan onze deuren weer open voor cursisten en leerlingen en mogen we weer live musiceren, dansen, kunst & ambacht en theater maken ín onze gebouwen. De versoepeling gaat in stappen. De volgende lessen worden vanaf woensdag 19 mei ín Quintus hervat:

 • Muziek: alle individuele en duo-lessen voor alle leeftijden
 • Muziek, Dans, Theater/Musical, Kunst & Ambacht: groepslessen voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar
 • In groepsverband zingen mag voor kinderen t/m 12 jaar. Vanaf 13 jaar geldt zingen met maximaal 2 cursisten/leerlingen tegelijk
 • Voor blazers geldt tijdens de lespraktijk een afstand van 2 meter
 • Kunst & Ambacht volwassenen: per cursus/werkplaats bekijken we wat mogelijk is. Betrokkenen ontvangen hierover bericht.

We verwachten dat er bij de volgende stap in het openingsplan versoepelingen komen voor groepslessen vanaf 18 jaar. Daarover komt op 1 juni meer duidelijkheid. Cursisten van muziekensembles, koren en groepslessen Kunst & Ambacht vragen we om nog even geduld te hebben. De groepslessen voor volwassen van Theater en Dans vinden (indien mogelijk) tot die tijd buiten plaats.

In DIT PROTOCOL hebben we alle regels die we in onze gebouwen hanteren, nog even op een rijtje gezet. Deze regels zijn nagenoeg gelijk aan afgelopen najaar. Verder zijn onze gebouwen schoon, geventileerd en voorzien van een duidelijke routing. Kortom, wij zijn helemaal klaar om jullie vanaf woensdag 18 mei weer live welkom te heten. We zien ernaar uit!

Heb je vragen? De collega’s van de infobalie zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar via tel. 038-3371200 of via info@quintuskampen.nl.

 Update 12 mei 2021

We hebben er even op moeten wachten, maar het lijkt erop dat de openstelling van onze gebouwen voor cursus en les een stukje dichterbij is gekomen. De overheid bepaalt voor Quintus de mogelijkheden voor versoepeling na een periode van lockdown. In het stappenplan van de overheid kunnen kunstencentra zoals Quintus, in de volgende fase versoepelingen verwachten. Wanneer het aantal ziekenhuisopnamen en besmettingen structureel daalt, verwacht ik dat onze gebouwen op een redelijk korte termijn toegankelijk zijn voor lessen en cursussen. Dat zal in stappen gaan; van individuele les tot cursus in groepen.

Gisteravond vertelde demissionair premier Rutte dat het kabinet volgende week (17 mei) besluit over eventuele versoepelingen. Deze versoepelingen zouden dan woensdag 19 mei in gaan. We wachten dat af en nemen contact op met onze cursisten en leerlingen wanneer er definitief nieuws is. We zien ernaar uit om jullie weer in onze gebouwen te mogen verwelkomen. Zoals je gewend bent, zullen we dan verantwoord, veilig en met plezier vervolgstappen zetten. Dank voor jullie geduld en flexibiliteit in deze tijd. Op voor de – hopelijk – laatste loodjes!

Heb je vragen? De collega’s van de infobalie zijn vanaf 17 mei vanaf maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar via tel. 038-3371200 of via info@quintuskampen.nl.

 


 

Update 23 maart 2021

Heel eerlijk? Ook wij moesten even slikken deze week toen bleek dat de maatregelen niet werden versoepeld, hoewel we het zagen aankomen. Maar het komt goed! We laten ons niet van de wijs brengen en gaan op onze online voet verder. En nu de lente is begonnen, kunnen enkele groepslessen voor de jeugd in ieder geval alweer worden gegeven in de open tent op het binnenplein.

Naast onze online cursussen, hebben we natuurlijk een inspirerend aanbod met live korte cursussen in de pijplijn. Helaas moeten we die vanwege de verlengde lockdown opnieuw verschuiven. De komende dagen zoeken we nieuwe startdata. Heb jij je ingeschreven voor een cursus of workshop in de periode tot 20 april? Zodra hierover meer bekend is, brengen we je persoonlijk via de mail op de hoogte.

Heb je vragen? Bel ons gerust! De collega’s van de infobalie zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar via tel. 038-3371200 of via info@quintuskampen.nl.

 


 

Update 13 januari 2021

Het hing al in de lucht, maar gisteravond werd het officieel. De lockdown wordt met drie weken verlengd en dus zal ook Quintus tot 9 februari fysiek gesloten blijven. Online gaan we verder op de ingeslagen weg. Sterker nog, er wordt hard gewerkt aan online uitbreiding! Zo komt er vanaf 1 februari een uitgebreid programma met online cursussen waaronder fotografie en tekenen.

Daarnaast hebben we natuurlijk een inspirerend aanbod met live korte cursussen in de pijplijn maar die moeten vanwege de verlengde lockdown worden verschoven. De komende dagen zoeken we nieuwe startdata. Heb jij je ingeschreven voor een cursus of workshop in de periode tot 9 februari? Zodra hierover meer bekend is, brengen we je persoonlijk via de mail op de hoogte.

Heb je vragen? Schroom dan niet om ons te bellen. De collega’s van onze infobalie zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar via tel. 038-3371200 of via info@quintuskampen.nl.

 


 

Update 15 december 2020

Naar aanleiding van de gisteravond door premier Rutte aangekondigde maatregelen, zal ook Quintus vanaf 15 december t/m 19 januari de deuren van de gebouwen in Kampen en IJsselmuiden helaas moeten sluiten voor onze cursisten, leerlingen en publiek. Net als in eerdere lockdowns, zullen we de lessen en cursussen zoveel mogelijk online verzorgen. De Kerstvakantie is van 21 december tot en met 3 januari 2021.

Vanwege de lockdown, schakelen we – met ingang van vandaag! – direct over op zoveel mogelijk online lessen. De docent zal hier afspraken maken met zijn of haar leerlingen en cursisten. Dit doen we op maat! En net als eerder is het mogelijk om – op afspraak en zonder in contact te komen met andere personen –  cursusmateriaal, werkstukken of een muziekinstrument te halen of te brengen. Neem hiervoor contact op met de infobalie (contactgegevens hieronder).

Het afgelopen half jaar hebben we samen met jullie genoten van muziek, dans, theater en van kunst & ambacht. Dat gaat en ging coronaproof. Daar zijn we trots op en danken we jullie hartelijk voor. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust. Dat kan bij onze collega’s van de informatiebalie via tel. 038-337 12 00 of info@quintuskampen.nl. Ook voor het maken van een afspraak voor het halen en brengen van spullen.

We vragen voor dit alles je medewerking en begrip, waarvoor alvast hartelijk dank. Tot slot wensen we jullie als Quintus-team alvast goede Kerstdagen en een fijne jaarwisseling toe. En vergeet daarbij – ondanks alles – niet te genieten! Want dat kan nog steeds: van kleine dingen, van onverwachte verrassingen. Tot ziens in 2021!

 


 

Update 18 november 2020

Vanaf morgen – donderdag 19 november – kunnen de cursussen voor deelnemers vanaf 18 jaar weer starten. Dit betekent dat ook de ouder-en-kind cursussen zoals Muziek-op-Schoot en Peuterdans weer worden hervat. Verder ben je als (groot)ouder/verzorger voor het halen/brengen van je (klein)kind weer welkom in onze gebouwen. De aanpassingen zijn er vanwege de persconferentie van het kabinet, gisteravond.

Helaas is gebleken dat de koorcursussen voor volwassenen vooralsnog niet kunnen starten. Dit geldt ook voor de musical-zanglessen voor iedereen vanaf 13 jaar. Een onverwachte tegenvaller. Gezien de onderbouwing voor deze nieuwe richtlijn van de overheid en de positieve ervaring die we binnen Quintus met deze lessen hebben, doen wij ons best hiervoor alsnog toestemming te krijgen. We houden jullie op de hoogte!

De lessen van de cursisten Kunst & Ambacht die eens per twee weken een cursus volgen, gaan verder op de reeds geplande data. De les die de afgelopen twee weken niet doorgegaan is, wordt aan het eind van de cursus in overleg met de docent ingehaald. We willen je opnieuw bedanken voor de flexibiliteit en discipline waarmee de veranderingen en coronamaatregelen zijn opgepakt. En we zijn erg blij met het in ons gestelde vertrouwen. Voor nu pakken we gezamenlijk de draad weer op. Laten we het plezier erin houden en de veiligheidsmaatregelen precies maar ook ontspannen naleven! Mocht je vragen hebben, stel ze gerust. Dat kan bij onze collega’s van de informatiebalie via tel. 038- 337 12 00 of info@quintuskampen.nl. Vragen stellen kan natuurlijk ook bij je docent.

 


 

Update 6 november 2020

Goed nieuws! De lessen en cursussen voor kinderen/jongeren tot en met 17 jaar kunnen (alsnog) doorgaan. Dat is vandaag gebleken naar aanleiding van een aanvulling op de besluiten in de noodverordeningen van de veiligheidsregio’s. Dit biedt mogelijkheden voor allerlei groepslessen die niet of nauwelijks online kunnen plaatsvinden.

Concreet: vanaf maandag 9 november hervatten we de lessen en cursussen voor kinderen/jongeren t/m 17 jaar in Quintus. Alle dans (m.u.v. ouder-kind-dans), theater (musical & toneel), groepslessen muziek (m.u.v. ouder-kind-cursus) en kunst & ambacht vindt in de gebruikelijke Quintus locatie plaats. Muziekles kan zowel online als in Quintus plaatsvinden, dit vanwege praktische reden (denk aan een rooster met alle leeftijden door elkaar). Dit gaat in overleg met de docent. We vragen ouders om hun kind bij de deur af te zetten en op te halen. Volwassenen en dus ook ouders en verzorgers, kunnen de komende twee weken helaas geen toegang tot de gebouwen krijgen.

Voor volwassenen vanaf 18 jaar zijn – zoals eerder deze week aangegeven – online lessen tot en met 18 november. Indien online les onmogelijk is, zorgen we voor een goed alternatief waar je blij mee bent! Mocht je vragen hebben, stel ze gerust. Dat kan bij onze collega’s van de informatiebalie via tel. 038- 337 12 00 of info@quintuskampen.nl. 

 


 

Update 4 november 2020

Naar aanleiding van de gisteravond door het kabinet aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus, zijn we genoodzaakt onze locaties aan de Vloeddijk en in het Kulturhus te sluiten van donderdag 5 november tot en met woensdag 18 november aanstaande.

Stilzitten doen we natuurlijk niet! Waar mogelijk zullen we de komende twee weken de lessen online voortzetten. Docenten nemen hierover contact op met de leerling. Voor de lessen, cursussen, workshops en andere activiteiten die niet online kunnen plaatsvinden, zoeken we een nieuwe datum of passende oplossing. Hierover informeren we onze leerlingen en cursisten persoonlijk. Ook zijn we in gesprek met de branchevereniging, het ministerie en de veiligheidsregio. We zoeken voortdurend naar (meer) mogelijkheden om (amateur)kunstbeoefening veilig en duurzaam voor je mogelijk te blijven maken.

Op geen van onze locaties hebben we tot op heden te maken gehad met coronabesmettingen. Mede dankzij de discipline van het publiek, de opvolging van alle hygiënemaatregelen en een dosis geluk, hebben we samen een veilige plek gecreëerd waar we trots op zijn. We hopen dat de nieuwe maatregelen vruchten afwerpen zodat we vanaf donderdag 19 november verder kunnen op die huidige weg. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust. Dat kan bij onze collega’s van de informatiebalie via tel. 038-3371200 of info@quintuskampen.nl. Via deze weg kunnen cursisten ook een afspraak maken voor het ophalen van werk en het halen/brengen van een muziekinstrument. Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. We vragen hiervoor je begrip en je medewerking. Alvast hartelijk dank!

 


 

Update 17 oktober 2020

Sinds woensdag 15 oktober jl. zijn er strengere coronamaatregelen van kracht. Voor Quintus blijft er veel gelijk op dit vlak. Wel vragen we iedereen vanaf 13 jaar, zowel cursisten als bezoekers, om vanaf maandag 19 oktober in de Quintus gebouwen een mondkapje te gebruiken. Dit geldt niet voor de lesruimte, wel voor de overige ruimten als entree, gang en foyer. Cursisten kunnen zonder mondkapje aan de les/cursus meedoen (conform richtlijn overheid). Cursisten Kunst & Ambacht vragen we een mondkapje te dragen bij de lesinstructie, indien deze plaatsvindt binnen 1,5 meter afstand. Je vindt alle maatregelen in dit protocol. 

Verder kunnen we op de huidige, veilige en verantwoorde voet verder. Dat wil zeggen: blijf thuis bij klachten, houd afstand, was je handen bij binnenkomst, reinig de materialen veelvuldig en volg s.v.p. de aangegeven looproutes. De belangrijkste manier om het virus buiten de deur te houden, is ons gedrag. Wanneer we ons samen aan de bekende basisregels houden, lukt dit! Dit hebben we in het voorjaar en tot nu toe bewezen. Het is rustig in de gangen, we ventileren ons ruime gebouw (soms is het wat fris, kleed je daarom warm aan) en iedereen houdt zich aan de richtlijnen, waarvoor dank! Dankzij de maatregelen waar we ons met z’n allen aan houden, kan je met een gerust hart en veel plezier bij Quintus langskomen. Zo kunnen we veilig dansen, musiceren, musical/toneel spelen en kunst maken. Samen komen we deze periode door, je bent en blijft van harte welkom bij Quintus! Ook voor deze korte cursussen die vanaf maandag 19 oktober van start gaan. Inschrijven is wel noodzakelijk i.v.m. het beperkte aantal plekken. Fijn om te weten: mocht corona roet in het eten gooien, zit je nergens aan vast!

Heb je vragen? Stel ze alsjeblieft! Zo kunnen we een prettige en optimale omgeving voor iedereen scheppen. Onze collega’s van de informatiebalie helpen je graag verder, dat kan via tel. (038) 33 71200 of info@quintuskampen.nl. Graag tot ziens in Quintus!


 

Update 1 oktober 2020

Zoals het er nu voorstaat, kunnen alle activiteiten bij Quintus gewoon doorgaan! We waren natuurlijk al goed bezig, met ouders die buiten hun kinderen opvangen (waarvoor dank), even geen koffie en thee voor publiek (sorry…) en vele andere maatregelen. Je vindt alle maatregelen in dit protocol. 

In onze afweging tussen regels, adviezen en richtlijnen, hebben wij besloten onze bezoekers niet tot het dragen van een mondkapje te verplichten. Wel geloven we buitengewoon sterk in het effect van het naleven van onze basisregels. Daarom zetten we na de afgekondigde maatregelen op de persconferentie van maandag 28 september ook binnen Quintus ‘de spreekwoordelijke puntjes op de i’, bijvoorbeeld als het gaat om het volgen van de routing in ons gebouw (volg de aangegevens looproutes naar de verschillende afdelingen), het houden van 1,5 meter afstand en het wassen van de handen bij binnenkomst in ons gebouw. Want alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.

 


 

Update 7 september 2020

Het is gelukt! In de eerste weken na de zomervakantie mochten we ook eindelijk de koren, blaasensembles en dansers IN Quintus verwelkomen en daarmee zijn we weer helemaal compleet. Eind september start tot slot het seizoen voor onze afdeling kunst & ambacht voor volwassenen met o.a. (korte) cursussen edelsmeden, fotografie, keramiek, tekenen, schilderen, glas-in-lood, glasfusion en paperart. En ook dat verloopt allemaal volledig coronaproof! 

‘Maak het bij Quintus’ is het motto voor komend cursusseizoen. Alleen sàmen kunnen we dit op een veilige manier doen. Daarom is onze foyer weliswaar weer geopend voor publiek maar wel met minder stoelen zodat we voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Ons ventilatiesysteem voldoet aan de gestelde eisen. Toch proberen we tussen de lessen door zoveel mogelijk extra te luchten. Dat betekent dat het soms was frisjes kan zijn. Goed om rekening mee te houden in de keuze van je kleding 😉 Wellicht ten overvloede maar toch: houd je in en om het gebouw aan de routing, was je handen bij binnenkomst, blijf thuis bij klachten en houd 1,5 meter afstand. Zo hopen we er samen een heerlijk cursusseizoen van te maken.

KLIK HIER VOOR HET MEEST ACTUELE PROTOCOL 

 


 

Update 5 juni 2020

Goed nieuws! Nadat de individuele muziek- en zanglessen afgelopen week zijn gestart, hervatten we vanaf maandag 8 juni aanstaande een deel van de groepslessen muziek (ensembles en bands maximaal 1 blazer of zanger), theater, musical, kunst & ambacht. Streetjazz gaat buiten op het dansplein van start. De overige danslessen verzorgen we online. Blazersensembles kunnen vanaf 15 juni weer beginnen; graag nog even geduld. Over koren is nu nog geen uitsluitsel gegeven.

We kijken ernaar uit jullie weer te ontmoeten! De locatie Vloeddijk bestaat uit drie deelgebouwen: het hoofdgebouw (ingang Vloeddijk), de danszaal (ingang fietsenstalling kleedkamerdeur) en de vleugel van kunst & ambacht (ingang fietsenstalling deur achterin). Per deelgebouw kunnen we maximaal 30 cursisten een plek bieden. We hebben de groepslessen verdeeld over de verschillende deelgebouwen. Dat vergt maatwerk. De algemene informatie vind je in het protocol; over details als data en leslocatie wordt je persoonlijk geïnformeerd. Hieronder de meest actuele protocollen:

PROTOCOL INDIVIDUELE MUZIEK- EN ZANGLESSEN (start vanaf 2 juni)
PROTOCOL GROEPSLESSEN (start vanaf 8 juni)

We vragen je vriendelijk en dringend je NIET te begeven in een ander deelgebouw dan waar je les hebt! Om voor iedereen (leerlingen, cursisten, medewerkers) een veilige omgeving te creëren, hebben we de nodige hygiënemaatregelen getroffen. Lees voor je bezoek aan Quintus daarom het protocol dat voor jou van toepassing is, goed door. Het belangrijkste is: blijf thuis als jij (of iemand uit je gezin) klachten hebt of in de risicogroep valt, was je handen na binnenkomst en houdt afstand. Volgens de richtlijn zal de docent voorafgaand aan iedere les, informeren naar je gezondheid.

Mocht je vragen hebben, stel ze gerust. Dat kan bij onze collega bij de informatiebalie via tel. 038-3371200 of info@quintuskampen.nl.

 


 

Update, 27 mei 2020

Dinsdag 2 juni is het zover. Na weken van fysieke sluiting van onze gebouwen door de corona-crisis en zoveel mogelijk online-lessen, mag Quintus stap voor stap heropenen. Te beginnen met de individuele, 1-op-1, muziek- en zanglessen. We kijken ernaar uit jullie weer te ontmoeten!

Om voor onze muziekleerlingen en medewerkers een veilige lessituatie te creëren, hebben we de nodige maatregelen getroffen. Lees voor je bezoek aan ons gebouw daarom dit protocol aandachtig door. Belangrijkste startpunt: blijf thuis als jij (of iemand uit je gezin) klachten hebt of in de risicogroep valt. Dit geldt zowel voor leerlingen als onze medewerkers. Hierdoor zullen online en offline lessen elkaar misschien nog afwisselen. Ook bij twijfel over je gezondheid, liever kiezen voor online les. Volgens de richtlijn zal de docent voorafgaand aan iedere les, informeren naar je gezondheid.

Volg jij één van onze groepslessen muziek, dans en/of theater, dan vragen we je om nog even geduld te hebben. Zodra de maatregelen dit toelaten, zullen we de lessen hervatten. We zijn hierbij o.a. afhankelijk van het toegestane aantal bezoekers in ons gebouw. Dat is puzzelen en vraagt overleg met de veiligheidsregio. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt. Zodra er meer bekend is, informeren we je hierover.

Tot slot: de korte zomercursussen Kunst & Ambacht die al op ons programma stonden voor de weken vanaf 8 juni. Wellicht heb je hierover een bericht gezien in de (social) media. Het gaat voornamelijk om creatieve cursussen in relatief kleine groepen. Voor alle startdata geldt dat dit onder voorbehoud is van eventuele ontwikkelingen rondom de coronamaatregelen. We hopen dat ze van start kunnen gaan. Blijkt dit niet het geval, dan tillen we de cursussen over de zomervakantie heen naar het nieuwe seizoen.

Mocht je vragen hebben, stel ze gerust. Dat kan bij onze receptie via tel. 038-3371200 of info@quintuskampen.nl.

 


 

Update, 14 mei 2020

In deze tijd waarin de coronamaatregelen stap voor stap worden versoepeld, is het voor Quintus balanceren tussen het volgen van je hart en het afwegen van risico’s. Individuele muzieklessen op een eigen locatie mochten al worden hervat. Tegelijkertijd zijn er nog onbeantwoorde vragen over wat wel en niet mag in centra voor de kunsten, zoals Quintus. We willen een veilige start met elkaar maken en dit goed voorbereiden. Zorgvuldigheid gaat wat ons betreft boven snelheid.

Muziek

Daarom is besloten om – in tegenstelling tot de eerdere verwachting van 18 mei – vanaf DINSDAG 2 JUNI (direct na het Pinksterweekend) in ieder geval de één op één individuele muziek- en zanglessen te hervatten. Over alle andere muziekactiviteiten zoals bandjes, ensembles, koren en korte muziekcursussen volgt later bericht.

Dans & Theater
Zowel de online danslessen als theaterlessen blijven nog even ongewijzigd. Zodra we deze groepslessen ín Quintus kunnen hervatten, krijgen de leerlingen hierover bericht. We wachten op antwoord van de overheid op dit punt. Dans wordt wellicht gezien als binnensport, waarvoor nog toestemming moet komen. Wellicht wordt er nog een proef gestart met een enkele dansles buiten.

Buiten de lessen om, zullen de dans- en theaterleerlingen elkaar sowieso in juni nog ontmoeten tijdens een gezamenlijke afsluiting van het seizoen. Of dit fysiek of online gaat gebeuren, is nog even afhankelijk van alle ontwikkelingen de komende weken. Ook hiervoor krijg je t.z.t. een uitnodiging.

Kunst & Ambacht
Voor onze Kunst & Ambacht cursussen is het voornemen om de uitgevallen lessen in juni in te halen. Hierover krijgen de cursisten z.s.m. bericht. 0ok hopen we in juni enkele nieuwe korte zomercursussen aan te bieden. Uiteraard houden we hierbij rekening met de geldende richtlijnen. Denk hierbij aan de grootte van de groep, mogelijkheden van buiten schilderen en natuurlijk de 1,5 meter onderlinge afstand. Houd voor deze zomercursussen onze website en socials in de gaten.

Veiligheidsprotocol
Zorgvuldigheid staat bij ons voorop. Daarom hebben we een veiligheidsprotocol opgezet met betrekking tot het halen en brengen van onze jongste cursisten, hygiënemaatregelen, de routing in het gebouw en andere zaken die bijdragen aan een veilige werk/lessituatie voor zowel onze cursisten/leerlingen als medewerkers.

Meer weten?
Heb je tot dinsdag 2 juni vragen of opmerkingen? Stel ze gerust via info@quintuskampen.nl of neem telefonisch contact op met 038-3371200.

 


 

Update, 29 april 2020

Goed nieuws: eerste stap naar hervatten lessen voor Quintus!

Gisteren, is op vragen van leden van de Tweede Kamer door minister Van Engelshoven bevestigd dat individuele muzieklessen toegestaan zijn mits de regels van het RIVM in acht worden genomen (onder andere de 1,5 meter afstand). Daar zijn we erg blij mee! Tegelijkertijd stelt de algemene noodverordening dat bibliotheken, musea en andere gebouwen met een publieksfunctie gesloten blijven tot en met 19 mei 2020. Daarom nemen we – in alle voorbereidingen rondom het creëren van veilige 1,5 meter lessituaties – de week van 19 mei als uitgangspunt voor het hervatten van de lessen.

Op dit moment onderzoeken we hoe we het gebouw en de individuele muzieklessen coronaproof kunnen maken. De verwachting is dat we vanaf maandag 18 mei (één week nadat de basisscholen zijn begonnen) weer in fases kunnen starten. Les in groepen of samen muziek maken is voorlopig nog niet toegestaan. Vanwege de verlenging van het verbod op evenementen tot 1 september zijn alle Quintus einduitvoeringen, theater- en dansvoorstellingen voor de rest van dit cursusseizoen geannuleerd. Tot die tijd staan onze ONLINE deuren nog steeds wagenwijd open!

Op het moment dat de deuren van Quintus weer open gaan houden we uiteraard rekening met de richtlijnen van het RIVM en de wensen en mogelijkheden van betrokkenen. Voorop staat de gezondheid van alle betrokkenen!

Heb je vragen?
Bel ons op 038 33 71 200  (maandag tot en met vrijdag 09.00 – 17.00 uur) of stuur een mail naar info@quintuskampen.nl.

Bijlage:Brief Cultuurconnectie en KNMO

Dank en groet, namens het voltallige Quintus team

 


 

Update, 23 april 2020

De opstart van cursussen en lessen in onze gebouwen komt dichterbij. We staan te trappelen. Toch moeten wij nog even geduld hebben. Vanwege de coronamaatregelen van het kabinet zijn de gebouwen van Quintus tot en met 19 mei gesloten. Gezondheid gaat voor! We zijn zuinig op de stappen voorwaarts die we in Nederland maken in het terugdringen van het corona virus.

Ondertussen zijn we áchter de schermen druk bezig met het inrichten van 1,5 meter lessituaties zodat we – zodra de maatregelen dit toelaten – weer van start kunnen gaan. Misschien zelfs met enkele korte zomercursussen. Niet elke lessituatie of cursus is echter geschikt voor 1,5 meter afstand. Ook de Quintus corona-exit voeren we daarom stapsgewijs uit en volgens de richtlijnen van de overheid. Zodra hierover meer bekend is, brengen we je via een persoonlijke mail op de hoogte. Nogmaals bedankt voor je begrip en geduld.

Tot die tijd staan onze ONLINE deuren wagenwijd open! De online lessen gaan gewoon door en ontwikkelen zich verder. En op www.quintuskampen.nl vind je onze tijdelijke Quintus@Home website met inspirerende kunst- en cultuurfilmpjes, mooie huiskamerconcertjes, creatieve opdrachten en natuurlijk een kijkje achter de schermen bij de vele online lessen. Of volg Quintus@Home op onze socials!

De basisscholen starten halverwege mei weer. Indien dit door de scholen gewenst is, zullen de kunstlessen en projecten op school halverwege mei kunnen starten.

N.B. Vanwege de verlenging van het verbod op evenementen tot 1 september zijn alle Quintus einduitvoeringen, theater- en dansvoorstellingen voor de rest van dit cursusseizoen geannuleerd.

 


 

Update, 8 april 2020

In Quintus is het stil. Inmiddels weten we zeker dat we tot 3 mei gesloten zijn. We willen graag in mei weer starten, maar het kan ook langer gaan duren. We missen het contact met jou en elkaar enorm en hopen van harte dat het goed gaat met jou, je familie en vrienden. We leven op dit moment in een uitzonderlijke situatie: de consequenties van het coronavirus zijn voor iedereen groot, ook voor Quintus. Onze gezondheid staat voorop en alleen samen kunnen we deze coronacrisis aan.

Ondertussen doen we ons best zoveel mogelijk mensen lichtpuntjes te bieden met ontroerende, vrolijke en inspirerende filmpjes (o.a. op youtube met de serie Quintus@home). Zo bieden we iedereen de mogelijkheid om zijn of haar talent te blijven ontwikkelen en plezier te hebben door kunst, ook nu we zoveel mogelijk thuisblijven. Voor lessen en cursussen waarbij dat mogelijk is, hebben we online oplossingen gevonden. Velen maken daarvan gebruik en reageren er positief op. Dit lukt niet voor alle lessen of is in ontwikkeling. Zoals aangekondigd hebben onze leerlingen en cursisten deze week een brief ontvangen hoe we omgaan met het lesgeld en een eventuele korting of compensatie hiervan.

Steunen
Cursisten kunnen eventueel ook aangeven af te zien van restitutie, korting of compensatie van het lesgeld om zo Quintus te steunen. Inmiddels komen de eerste mailtjes en reacties hierop binnen. Dank daarvoor! Deze steun voor ons kunstencentrum doet ons enorm goed en is hartverwarmend.

We zitten niet stil
Het is hier stil, maar we zitten niet stil! We doen er alles aan om de lessen online te vervolgen en nieuwe online cursussen aan te bieden. De stoelen in de zaal zijn schoongemaakt, we richten een studio in voor model- en portret tekenen èn we zijn gestart met de inrichting van onze nieuwe Grafiekwerkplaats. Samen met de Bibliotheek, Stedelijk Museum, Stadsarchief, Stadsgehoorzaal en RTV IJsselmond zenden we een dagelijks radioprogramma* uit voor iedereen die thuis zit. Verder maken we plannen voor de periode ‘na corona’. Voorstellingen, concerten en activiteiten die nu niet doorgaan, willen we later alsnog voor leerlingen en cursisten organiseren. Er wordt gewerkt aan vakantieactiviteiten en aan het jaarprogramma 2020-2021. Kortom, online en achter de schermen bruist het nog steeds van de activiteiten, ideeën en plannen.
Er zijn cursisten die een leeninstrument willen ophalen, of een broodje klei voor thuis, mensen die wat gereedschap nodig hebben of een kunstwerk willen prepareren. We werken aan veilige oplossingen om dit gecontroleerd – met in achtneming van de richtlijnen van het kabinet – mogelijk te maken.

Tot slot
Deze crisis maakt extra duidelijk wat belangrijk is in het leven. Bijvoorbeeld de mensen om ons heen, het contact met anderen, gezondheid en kunnen doen wat van betekenis is en plezier geeft. Onze ontspanning kunnen we onder andere vinden door bezig te zijn met kunst, in welke vorm en op welke manier dan ook. Juist in deze tijd is het fijn om de zinnen te verzetten, de blik te verruimen, te fantaseren en ons brein te ontspannen. Wij willen hieraan graag bijdragen. Want ‘zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt de kunst het leven.’ Voor nu is het online, we ontvangen je straks graag weer bij een gezond en vitaal Quintus. Wij kijken naar jullie uit!

Vragen?
Heb je vragen, opmerkingen en/of tips, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan bij de collega’s van de receptie via info@quintuskampen.nl of via 038 33 71 200 (maandag tot en met vrijdag 09.00 – 17.00 uur).

Het allerbelangrijkste voor nu: zorg in deze tijd goed voor jezelf én voor elkaar!

Dank en groet, namens het voltallige Quintus team

*Radioprogramma IJsselmond Informatief: ‘Met z’n allen voor één’, beluisteren op werkdagen tussen 12 en 13 uur. Terugluisteren: https://youtu.be/n0uvs7ibMQM

Veelgestelde vragen

Meest gestelde vragen over corona