De grafiekwerkplaats van kunstencentrum Quintus is tijdens de Summerschool van donderdag 29 t/m zaterdag 31 augustus het decor voor een unieke 3-daagse vakantiecursus Tekenen & Druktechnieken rondom het thema ‘Eén met de natuur!’

 • AANTAL LESSEN

  1

 • STARTDAG EN TIJD

  Do 29 aug 10:30 - 15:30

 • LOCATIE

  Kampen

 • LESTIJD

 • PRIJS

  €200,00

Informatie

Programma

Dag 1: Natuur tekenen naar waarneming (donderdag 29 augustus 10.30-15.30 uur)

Verken het stadspark met een schetsboek in je hand. We verzamelen natuurlijke materialen en leggen de schoonheid van de natuur vast terwijl je oefent in het tekenen naar waarneming. Een ontspannen dag om inspiratie op te doen voor de komende dagen. 

 

Dag 2: Lichtspel van Cyanotype & Zeefdruk (vrijdag 30 augustus 10.30-15.30 uur)

We gaan aan de slag met de magie van Cyanotype, waar zonlicht en fotochemie samenkomen om prachtige blauwdrukken te creëren van vondsten uit de natuur. 

Ontdek vervolgens de verbazingwekkende techniek van zeefdruk, waarbij je jouw eigen ontwerp overbrengt op een zeefdrukraam waarmee je vervolgens in elke kleur die je maar wilt, afdrukken kunt maken. Een dag vol ontdekkingen en creatief experiment! 

 

Dag 3: Monotype & technieken mengen (zaterdag 31 augustus 10.30-16.30 uur)

Op dag 3 duiken we de Quintus Grafiekwerkplaats in voor monotype. Je ontdekt verschillende monotype-technieken waarmee je het experiment kunt aangaan. ‘s Middags heb je de kans om verschillende technieken van de afgelopen dagen te gaan combineren. Je kunt de werken 1samenvoegen en afmaken tot een kunstwerk waar je trots op zult zijn

Als afsluiting kun je je werk delen met de anderen in een groepsexpositie. Familie en vrienden zijn van harte uitgenodigd om de expositie te komen bekijken, onder het genot van een gezellige borrel met hapjes en drankjes.

 

Eten en drinken

 • Lunch, drinken en tussendoortjes worden verzorgd en zijn bij de prijs inbegrepen
 • Er is een borrel op de laatste dag (ook bij de prijs inbegrepen)

 

Tijden, prijs en inschrijven

De vakantiecursus Tekenen & Druktechnieken ‘Eén met de natuur’ is voor iedereen vanaf 21 jaar en ouder, zowel beginnend als meer ervaren en wordt gegeven door docent en kunstenaar Amarins Yntema. De tijden zijn van donderdag 29 t/m zaterdag 31 augustus 2024 (tijdens de Quintus Summerschool) van 10.30 tot 15.30 uur (zaterdag tot 16.30 uur i.v.m. groepsexpositie en afsluitende borrel). De thuisbasis voor deze creatieve 3-daagse is kunstencentrum Quintus aan de Vloeddijk 38, daarnaast gaan we aan de slag in het uitgestrekte en idyllische Stadspark van Kampen. De kosten zijn €200 p.p. (inclusief materialen, drinken, lunch en tussendoortjes) en er is plek voor 8 deelnemers. Schrijf je snel in!

Docent(en)

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer begint mijn cursus?

Hoe wordt mijn lesgeld geïncasseerd

Ik ga stoppen met mijn lessen. Hoe moet ik mij afmelden?

Heb je het antwoord op je vraag nog niet gevonden?
QUINTUS KAMPEN
038 33 71 200

INSCHRIJVEN

Ben je eruit? Inschrijven kan via onderstaande knop.

Inschrijven
GERELATEERDE CURSUSSEN

OOK INTERESSANT

Ontdek Grafiek: Legodruk 16+

3 lessen

Grafiekatelier voor gevorderden: Hoogdruk

6 lessen

Ontdek Grafiek; Proeverij grafische technieken

6 lessen

 • Voor elke portemonnee
  BETAALBAAR

 • Muziek, Dans, Theater, Kunst & Ambacht, Spelen met taal
  ALLES ONDER ÉÉN DAK

 • Voor iedereen van 0-99 jaar
  GASTVRIJ

 • Starten wanneer je wilt
  ONLINE / OFFLINE