In Nederland kampen naar schatting 500.000 mensen met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel (NAH), zoals beginnende Parkinson, een beroerte, MS, beginnende dementie of mensen die herstellende zijn van COVID 19. Ben jij één van hen? Of mantelzorger van iemand met NAH? Dan is de Quintus activiteit ‘Dans en muziek als medicijn’ een aanrader.

Bekijk video

  • AANTAL LESSEN

    12

  • Tussentijds instromen is vaak mogelijk!

    Wij verrekenen het cursusgeld.

  • STARTDAG EN TIJD

    Ma 29 jan 11:00 - 12:00

  • LOCATIE

    Kampen

  • LESTIJD

  • PRIJS

    > 21jr: €66,00
    Prijs per les €5,50

Informatie

Wat zou dat toch mooi zijn! Een samenleving waarin iedereen meedoet, ieder op een manier die bij hem of haar past, óók als dat niet vanzelfsprekend is. Als kunstencentrum wil Quintus bijdragen aan zo’n samenleving.

Deze activiteit is speciaal gericht op deelnemers met niet aangeboren hersenletsel (NAH) en ontwikkeld in samenwerking met Argo Fysiotherapie. De deelnemer krijgt individuele begeleiding bij het vergroten van zijn/haar motorische vaardigheden in een omgeving die volledig is ingericht op het ontvangen van mensen met NAH. De begeleiding is erop gericht om kijkend vanuit de wensen en persoonlijke mogelijkheden zelfredzaamheid te behouden of te versterken. Ieder op zijn of haar niveau. Wil je ook bewegen op muziek en heb je hier wat extra hulp bij nodig? Van harte welkom!

We zorgen voor praktische ondersteuning zoals het klaarzetten van speciale stoelen, beschikbaarheid van spiegelwand, klaarzetten instrumenten, plaatsen van oprijplaat voor rolstoel. Mocht het nodig zijn dan is er extra personeel beschikbaar om hulp te bieden. Het geven van (wekelijkse) structuur biedt overzicht en houvast en helpt de deelnemer zich persoonlijk te uiten. Ook binnen de activiteit zorgt de begeleider voor structuur.

Wetenschappelijke studies tonen aan dat bewegen op muziek goed is voor de ontwikkeling en het activeren van de hersenen. Het draagt bij aan positieve gezondheidseffecten, zoals het behoud en / of de verbetering van motorische vaardigheden of uitstel van symptomen bij de deelnemer met NAH, verhoging van het welzijn door elkaar te ontmoeten, zingeving en plezier. Ook een nieuwe inspirerende omgeving helpt hierbij.

Zo is zelfstandige kunstbeoefening mogelijk en zorgen we dat ook echt iedereen kan meedoen.

Goed om te weten!

  • Quintus heeft als kunstencentrum ook het predikaat zorgaanbieder en heeft daarom een AGB-code. Hierdoor is het mogelijk om, wanneer je een PGB (WLZ) hebt, een zorgovereenkomst met Quintus aan te gaan. De activiteiten zijn bedoeld voor thuiswonenden die langdurige zorg nodig hebben. De PGB vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) is nog niet te gebruiken. Heb jij voor jezelf of voor iemand anders te maken met een PGB? Lees hier hoe een en ander werkt.
  • Je hoeft géén ervaring te hebben met muziek en/of dans om mee te kunnen doen! De cursus is ontwikkeld i.s.m. twee fysiotherapeuten van Argo Fysiotherapie en bedoeld voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, maar ook voor persoonlijke begeleiders, professionals en vrijwilligers die bij deze deelnemersgroep betrokken zijn. Mantelzorgers zijn van harte uitgenodigd en kunnen gratis meedoen.

 

Docent(en)

Cursist aan het woord

‘Als kind móest ik op les; nu wil ik zélf naar het conservatorium’

Ze volgt pianoles, gitaarles, zangles én speelt in één van de Quintus-bands. “Quintus is bijna m’n tweede huis”, lacht Shaylee Hamminga, die leeft voor muziek en er zelfs haar vak van wil maken met een opleiding tot muziektherapeut. Een bijzonder verhaal dat begint bij een kind dat niet eens zélf op muziekles wilde, maar door haar ouders werd overgehaald.  “Nee, ik was helemaal niet gemotiveerd toen ik als 7-jarig meisje door mijn ouders werd opgegeven voor pianoles. Mijn moeder zingt in een koor, maar verder ben ik vanuit huis niet echt met muziek opgegroeid. Gaandeweg ben ik steeds enthousiaster geworden en nu wil ik zelf heel graag naar het conservatorium.”

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer begint mijn cursus?

Hoe wordt mijn lesgeld geïncasseerd

Ik ga stoppen met mijn lessen. Hoe moet ik mij afmelden?

Heb je het antwoord op je vraag nog niet gevonden?
QUINTUS KAMPEN
038 33 71 200

INSCHRIJVEN

Ben je eruit? Inschrijven kan via onderstaande knop.

Inschrijven
GERELATEERDE CURSUSSEN

OOK INTERESSANT

Druk je STEMpel 18+

3 lessen

Zeg het met zang (voor mensen met een communicatieve beperking)

12 lessen

Participatiekoor

2 lessen

  • Voor elke portemonnee
    BETAALBAAR

  • Muziek, Dans, Theater, Kunst & Ambacht, Spelen met taal
    ALLES ONDER ÉÉN DAK

  • Voor iedereen van 0-99 jaar
    GASTVRIJ

  • Starten wanneer je wilt
    ONLINE / OFFLINE