In deze Tiffany-cursus leer je glassnijden, glas in koperfolie wikkelen, solderen en patineren. Je maakt beeldjes of raamhangers aan de hand van één van de vele voorbeelden. Aan het eind van de cursus heb je mooie kunstwerken om mee naar huis te nemen.
 • AANTAL LESSEN

  6

 • TUSSENTIJDS INSTROMEN KAN!

  Wij verrekenen het cursusgeld.

 • STARTDAG EN TIJD

  Di 27 sep 19:00 - 21:30

 • LOCATIE

  Kampen

 • LESTIJD

 • ONLINE / OFFLINE

  Offline

 • PRIJS

  > 21jr: €135,60
  (Prijs per les €22,60)

Informatie

Aan het einde van de 18e eeuw, heeft een Amerikaanse kunstenaar een nieuwe vorm van glasbewerking uitgevonden. Louis Comfort Tiffany (1848-1933) ontwikkelde een techniek waarbij er kleine stukjes glas aan elkaar konden worden gezet doormiddel van koper. Het heeft veel weg van het glas-in-lood, maar Tiffany glas is ten opzichte van het glas-in-lood veel gedetailleerder.

De meest bekende vorm van Tiffany, zijn de lampenkappen van mooi gekleurd glas met daarin allerlei mooie figuren. Maar met deze techniek kun je ook andere, decoratieve kunstwerken maken. Je ontdekt het allemaal tijdens deze inspirerende cursus van docente Alette Winter. Meedoen? Schrijf je snel in, er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Docent(en)

Cursist aan het woord

‘Glas blijft inspireren’

Het glasobject ‘De Bloemenschaal’ van Jeanette Oord uit Kampen was in de zomer van 2021 te zien in de jubileumexpositie ‘Glas blijft inspireren’ in het Nationaal Glasmuseum Leerdam. Jeanette is al zo’n 10 jaar te vinden in de glaswerkplaats van Quintus en volgt daarnaast de opleiding ‘Vormgeving Glas’ aan de Vrije Academie Nunspeet.

“Nee, ik heb geen kunstzinnige achtergrond”, lacht Jeanette Oord. “Tien jaar geleden wilde ik hobbymatig iets nieuws leren en kwam bij een glascursus van Quintus terecht. Ik begon met glasfusion. Toen mijn dochter voor een raam in haar huis zocht naar een glas-in-loodraam, heb ik die voor haar gemaakt. Sindsdien ben ik een beetje verslaafd aan het werken met glas. Het is heerlijk om te doen, want glas blijft écht altijd inspireren.” Lees meer>>

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer begint mijn cursus?

Hoe wordt mijn lesgeld geïncasseerd

Ik ga stoppen met mijn lessen. Hoe moet ik mij afmelden?

Heb je het antwoord op je vraag nog niet gevonden?
QUINTUS KAMPEN
038 33 71 200

INSCHRIJVEN

Ben je eruit? Inschrijven kan via onderstaande knop.

Inschrijven
GERELATEERDE CURSUSSEN

OOK INTERESSANT

Ontdek glas in lood 1 x 2 weken

5 lessen

Offline

Ontdek glasfusion 1 x 2 weken

5 lessen

Offline

Werkplaats Glaskunst, basiskennis vereist, 1 x 2 weken (basiskennis vereist)

10 lessen

Offline

 • Voor elke portemonnee
  BETAALBAAR

 • Muziek, Dans, Theater, Kunst & Ambacht, Spelen met taal
  ALLES ONDER ÉÉN DAK

 • Voor iedereen van 0-99 jaar
  GASTVRIJ

 • Starten wanneer je wilt
  ONLINE / OFFLINE