Vragen ?

Anne-Rixt_Kuik_-_cursus_klassiek_portretschilderen
Heb je al ervaring en ga je graag zelfstandig aan de slag onder begeleiding van een vakdocent? Heb jij nog nooit een tekenpotlood of schilderskwast aangeraakt en wil je voor het eerst leren tekenen of schilderen? Of ben je op zoek naar themacursussen zoals botanisch schilderen of klassiek portretschilderen? Het kan allemaal bij Quintus!

Na het succes van de eerste serie lessen, krijgt de cursus Klassiek Portretschilderen dit seizoen een vervolg. In deze zes lessen kunnen cursisten uit de beginnerscursus zich verder verdiepen. De vorige cursus gemist en toch graag aanhaken? Ook dan ben je van harte welkom. Deze cursus is voor alle niveaus! 

Wat kun je verwachten? Kunstenares en docente Anne-Rixt Kuik leert jou als cursist de opbouw van een portret in olieverf volgens de klassieke figuratieve traditie in de schilderkunst. Aan bod komen materiaal, toonwaarden, compositie, contrasten, gebruik van kleur en penseelvoering. Al deze elementen spelen een belangrijke rol in het schilderen van een gedegen klassiek portret. 

Over de docent
Anne-Rixt Kuik (1987) studeerde aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen en de Florence Academy of Art om de technieken van de klassieke figuratieve schilderkunst te leren. Ook volgde zij masterclasses bij kunstenaars Sam Drukker, Henk Helmantel en Jeremy Lipking. Tevens studeerde zij in Brisbane, Australië om daar haar geheel eigen techniek verder te ontwikkelen. Eenmaal terug in Nederland werkte zij aan haar serie die een verrassende en unieke combinatie laat zien van technieken als fresco, gelaagdheid en 'alla prima' (nat-in-nat). Anne-Rixt Kuik laat in zowel haar portretten als vrij werk de mens centraal staan in al haar eigenheid, breekbaarheid en schoonheid.

In de winter van 2018 werd Anne-Rixt Kuik uitgenodigd door de staat New South Wales (Australië) om drie maanden te werken als kunstenaar in Sydney. Haar werk wordt verkocht bij galerie Bonnard en galerie Wildevuur. In april 2021 was Anne-Rixt Kuik nog te zien in het populaire tv-programma 'Sterren op het doek' waarin ze Dieuwertje Blok portretteert. Kijk hier de aflevering terug!

Inschrijven

Tijden en locatie

Aanvraag voor een gratis proefles

Bij veel lessen is het mogelijk eerst een proefles te volgen. Ook online! Inschrijven kan hieronder; we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres