Vragen ?

Houtsnede3

Grafiek is de verzamelnaam voor klassieke, ambachtelijke druktechnieken, zoals etsen, houtsnede, zeefdruk, linosnede en lithografie. Bij de workshops en korte cursussen in onze nieuwe Grafiekwerkplaats maak je als beginner kennis met dit bijzondere ambacht. Gevorderden en professionele kunstenaars kunnen zelfstandig aan de slag.

De houtsnede is de oudste druktechniek, denk aan stempels en het ontstaan van de boekdrukkunst. Uit een plaat zacht hout worden delen weggesneden met behulp van messen, beitels en gutsen. De hoger gelegen delen van het hout worden ingerold met een prachtige drukinkt en afgedrukt onder de etspers. In de grafiekwerkplaats van Quintus zijn twee etspersen aanwezig.

Door de stugheid van het materiaal is het mogelijk om heel precies te werken, zoals bijvoorbeeld de houtsneden van Escher. Maar er is ook een expressieve variant, waarbij je los kunt gaan op het materiaal. Een heel boeiende techniek die aan de ene kant vrij beperkt is, maar juist daardoor ook de creativiteit aanwakkert.

Er zijn dus diverse manieren om een houtsnede te maken. In deze cursus van 3 lessen gaan deelnemers, onder leiding van docent/kunstenaar Geerten Sterk, ieder voor zich een reductieprent maken in meer kleuren, steeds over elkaar heen gedrukt. Ben je al meer ervaren en heb je andere ideeën, dan is daar zeker ook ruimte voor. Na afloop kun je op eigen gelegenheid in de werkplaats aan de slag.

Om de opening van onze nieuwe Grafiekwerkplaats te vieren, gelden er speciale introductieprijzen. Schrijf je dus snel in. Ook leuk: geef een workshop of cursus cadeau!

In het bezit van Meedoenbonnen van de gemeente Kampen? Deze kun je gebruiken voor workshops en korte cursussen bij Quintus!

Inschrijven

Tijden en locatieTariefopties *
Aanvraag voor een gratis proefles

Bij veel lessen is het mogelijk eerst een proefles te volgen. Ook online! Inschrijven kan hieronder; we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres