Functie: Docent algemene muzikale vorming

Wat ik doe bij Quintus?

In 1984 ben ik afgestudeerd aan de Pedagogische Academie en in 1988 ben ik als 1e graads Schoolmusicus afgestudeerd aan het conservatorium in Zwolle. Daarna ben ik in 1988 in Kampen begonnen als muziekdocent Algemene Muzikale Vorming eerst op de Gemeentelijke Muziekschool, het huidige Quintus. 

Ik geef allerlei muziekcursussen die allemaal met kinderen te maken hebben: Muziek op Schoot, Kleuteravontuur met muziekinstrumenten, MuziekStart. Het zijn allemaal algemeen vormende muziekcursussen. In de cursus ‘MuziekStart’ leren de kinderen alle muziekinstrumenten kennen en kiezen daarna hun favoriete instrument. Daarnaast ben ik muziekconsulent. Ik begeleid scholen bij de keuze van een muziekmethode en daarna help ik ze bij het gebruik van de muziekmethode in de klas. Ook verzorg ik muziekworkshops, die ik zelf ontwerp, in de scholen en kinderdagverblijven.

Tot slot organiseer en rooster ik de beeldende, theater, dans en muziekworkshops in voor de basisscholen.

 

Wat het allerleukste is van mijn vak?

Het lesgeven aan kinderen is het allerleukste! Kinderen ontdekken wat ze leuk vinden aan muziek. De reacties van hele jonge kinderen zijn geweldig. Dreumesen die spontaan staan te dansen. Ouders die enthousiast worden en daarna zelf ook een instrument willen gaan spelen of gaan zingen.

 

Wat is mijn motto? 

Maak plezier met muziek!

Met Annet van der Veen

Cursussen