Functie: Docent kunst & ambacht

Wat ik doe bij Quintus?

Ik geef beeldende cursussen en workshops. Als pottenbakker, docent, projectleider van sociaal artistieke projecten kan ik in elke activiteit een ander deel van mezelf kwijt. Ik hou vooral van ‘ het maken’, zelf maken en anderen inspireren om zelf aan de slag te gaan. Om iets te maken dat voor hen betekenis heeft. Ik geloof dat kunst en cultuur kan helpen om jezelf te uiten, te laten zien of te ontdekken wie je bent en wat je belangrijk vindt. Dat werkt in elk geval voor mij zo. Hoewel ik werk als pottenbakker, houd ik ook enorm van werken met papier en tekenen. Ik heb te weinig tijd om dat allemaal zelf te doen, vandaar dat ik hierin graag les geef! 


Wat het allerleukste is van mijn vak?

Iedereen heeft zijn eigen stijl en handschrift, dus echt niemand maakt precies hetzelfde. Ik word superblij van de ontdekkingen die cursisten doen in de lessen. Als je experimenteert ontstaan er prachtige dingen die je nooit van tevoren kunt verzinnen.

 

Wat is jouw motto? 

 ‘Jatten mag’.  Iets nadoen van een ander kan heel erg helpen om een beginnetje te maken voor nieuw werk. Al doende geef je daar altijd wel je eigen draai aan, want iedereen heeft zijn eigen handschrift en tijdens het maken ontstaan altijd wel eigen ideeën. Als je maar eenmaal begonnen bent!

Met Margreet Bouwman

Cursussen