Functie: Projectleider Sociaal domein

Wat ik doe bij Quintus?

Als kind volgde ik al beeldende cursussen bij ’t Speelwerk, het huidige Quintus. Later studeerde ik af als docent beeldende vorming en als kunsthistoricus. In mijn werk richt ik me op de samenleving: hoe kunnen we nog meer mensen uit de gemeente Kampen betrekken bij kunst en cultuur? Want ook al zijn dat behoorlijke begrippen, ‘kunst en cultuur’, bij Quintus hebben we echt iets geschikts voor iedereen. Mensen ervaren door mee te doen aan onze activiteiten dat het leuk is om iets nieuws te leren. Maar ook dat het fijn is om anderen met eenzelfde interesse te ontmoeten. In mijn werk overleg ik vaak met maatschappelijke organisaties over hoe we vragen van mensen kunnen vertalen in activiteiten. Bijvoorbeeld voor mensen met een specifieke aandoening of voor mensen met een andere culturele achtergrond zodat ook zij zich welkom voelen bij ons. Aangezien ook de andere culturele instellingen in de stad graag voor alle inwoners iets willen betekenen, werk ik ook samen met de Stadsgehoorzaal, het Stadsarchief, het Stedelijk Museum en de Bibliotheek. Soms geef ik, vanuit mijn vak als kunsthistoricus ook nog weleens een lezing in Quintus.

 

Wat het allerleukste is van mijn vak?

Dat mensen meedoen aan een culturele activiteit omdat ze merken dat je hiervoor echt geen  bijzonder talent nodig hebt. Ik vind het fijn om te merken dat een creatieve activiteit iemand plezier geeft, of dat samen in een groep iets nieuws leren voor vreugde zorgt. 

 

Wat is mijn motto?

‘Iedereen doet mee!’. Want ik vind het belangrijk dat alle mensen een uitlaatklep hebben, een hobby, iets dat ontspanning brengt. Dat geeft zoveel voldoening, plezier en vaak ook zelfvertrouwen.