Met zijn filmpje waarop hij Bach, Chopin en Schumann speelt, heeft de 15-jarige David Zielman uit Kampen onlangs de 2e prijs in de wacht gesleept voor de regio Oost bij het Prinses Christina Concours (PCC) 2021.

Vier jaar oud was David toen hij begon met pianospelen. Vanaf z’n 7e jaar volgt hij pianolessen bij Quintus. Al snel zag pianodocent Hetty Floors dat David een leerling is met veel talent en daarom loodste zij hem na een paar jaar naar de Jong Talentklas en de Sweelinck Academie, aan het Conservatorium van Amsterdam. “Het is belangrijk voor talentvolle leerlingen om andere getalenteerde jongeren te horen en te zien. David heeft nu alweer 4 jaar met veel plezier les bij Marianne Boer. Ook komt hij nog graag naar Quintus omdat Quintus voor David een fijne en inspirerende plek is. En je bouwt ook een band op als docent en leerling wanneer je zoveel jaar met elkaar optrekt.”

David zegt nog steeds profijt te hebben van zijn lessen in de Jong Talentklas van Quintus op het gebied van theorie en samenspel. Maar wat is er nu zo fijn aan pianospelen? “Op die manier kan ik mijn hoofd even helemaal leeg maken. En het doet me goed om andere mensen blij te maken met mijn muziek en pianospel. Of ik van pianospelen mijn beroep wil maken? Dat weet ik nog niet. Gelukkig heb ik nog een paar jaar de tijd om dat uit te zoeken.” Ondertussen studeert hij rustig verder aan de piano en hopen wij nog veel moois van hem te horen!

Fotocredits: Sascha de Wolf