Laden Evenementen

« Alle Evenementen

15 maart | 19:00 - 22:00 | , Vloeddijk 38, Kampen

Op 15 & 16 maart 2024 organiseren we voor de 7e keer het Quintus Pianofestival, met ditmaal als thema ‘All in the family!’ Het thema is op meerdere manieren toepasbaar. Denk aan componistenfamilies (Bach, Mozart, Schumann) of muziekstukken over families, zoals de Von Trapp-familie (Sound of Music) of The Addams Family. Hoe meer interpretaties, hoe leuker. Dus laat je fantasie de vrije loop!

 

CONCOURS

Programma vrijdag 15 maart 19.00 – 22.00 uur

Vrijdag is het familytime. Familie- of niet-familieleden spelen stukken die een relatie hebben met het thema. Het minimaal aantal spelers is 2, meer mag natuurlijk altijd. Heb je een vader die trompet speelt of een neefje dat gitaar speelt? Of lijkt het je leuk om samen met je musicerende vriend of vriendin op te treden? Ga samen (eventueel met je docent) op zoek naar een leuk en geschikt stuk en oefenen maar! De jury luistert welk ensemble dit het meest overtuigend doet. Deelname is voor alle leeftijden. De speeltijd is maximaal 7 minuten per ensemble.

Programma zaterdag 16 maart 9.00 – 17.00 uur

Op zaterdag musiceren de solisten! Deelnemers strijden in verschillende leeftijdscategorieën:

> Leeftijdscategorie A: t/m 10 jaar, 2 stukken van uiteenlopend karakter, speeltijd maximaal 3 minuten
> Leeftijdscategorie B: 11 t/m 15 jaar, 2 stukken van uiteenlopend karakter, speeltijd maximaal 5 minuten
> Leeftijdscategorie C: 16 jaar en ouder, 2 stukken van uiteenlopend karakter, speeltijd maximaal 8 minuten

De solisten worden beoordeeld door een vakkundige jury. De eisen bestaan uit het spelen van twee stukken van uiteenlopend karakter, rondom het thema ‘All in the family’. Meer inspiratie voor muziekstukken vind je hier!

Per categorie zijn leuke prijzen te winnen. Denk aan een masterclass, een opname of andere leuke herinnering. Maar het plezier staat natuurlijk voorop!

Deelnamekosten vrijdagavond 15 maart: €7,50 p.p. (Quintus- en niet-Quintusleerlingen)

Deelnamekosten zaterdag 16 maart: €10,00 p.p. ((Quintus- en niet-Quintusleerlingen)

Deelnamekosten vrijdag & zaterdag: €12,50 (Quintus- en niet-Quintusleerlingen)

 

WORKSHOPS

Op zaterdag 16 maart staan er tijdens het Pianofestival inspirerende workshops op het programma. Doe je mee aan het concours, dan zijn de workshops gratis. Andere familieleden of bezoekers betalen €5 p.p. per workshop. Dit is het programma:

> Versier je eigen pianoloper: creatieve workshop

> Dance in the family: o.l.v. dansdocent, met de hele familie de vloer op!

> Fortepiano in the family: ontdek de klank van de voorloper van de piano! Speel een stukje van Mozart en ontvang tips van specialist Kaoru Iwamura.

 

INSCHRIJVEN

Wil jij deelnemen aan het concours en/of de workshops? Dat kan via DIT INSCHRIJFFORMULIER! Print het formulier uit, vul het in en retourneer het uiterlijk 25 januari 2024 via info@quintuskampen.nl of op de post: Quintus Kampen, Vloeddijk 38, 8261GC Kampen.