Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

15 maart | 19:00 - 21:00 | , Vloeddijk 38, Kampen

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart organiseren we het tweejaarlijkse Quintus Pianofestival. Thema van deze 7e editie is ‘All in the family!’ Er komen componistenfamilies als Bach, Mozart en Schumann voorbij maar ook muziekstukken óver families zoals The Flintstones, Vader Jacob en Babysteps. Publiek is van harte welkom!

Concours
Vrijdag is het familytime! Tussen 19.00 en 20.15 uur spelen familie en vrienden muziekstukken die een relatie hebben met het thema. De jury luistert welk ensemble dit het meest overtuigend doet en maakt rond 20.30 uur de prijswinnaars bekend. Zaterdag musiceren de solisten vanaf 9.30 uur tot 13.30 uur. Er wordt gestreden in verschillende leeftijdscategorieën. Een vakkundige jury bepaalt welke solisten mogen optreden in het finaleconcert om 15.00 uur.

Workshops
Tijdens het Pianofestival staan er op zaterdag ook enkele inspirerende workshops op het programma: Versier je eigen pianoloper, Dance in the family en Fortepiano in the family. Doe je mee aan het concours, dan zijn de workshops gratis. Andere familieleden of bezoekers betalen €5 p.p. per workshop. Check tijdens het Pianofestival of er nog vrije plekken zijn. Het Quintus Pianofestival is gratis toegankelijk voor publiek. Kom je dus ook nog even kijken en genieten van alle muzikale optredens in de Quintuszaal? Van harte welkom!

Dit is het volledige programma!