Regionaal Examencentrum

Quintus heeft een grote muziekafdeling van muzikale basisvorming tot aan vergevorderde ensembles en is gecertificeerd om examens af te nemen. Jaarlijks leggen een paar honderd leerlingen muziekexamen af bij Quintus in de categorieën A t/m D+. Quintus beschikt over een aantal namens de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) aangestelde gecommitteerden.

Examens bij Quintus

Zowel leerlingen als niet-leerlingen van Quintus kunnen examen doen. Alle examens bestaan uit een theoretische en uitvoerende component. Muziekexamens afnemen kan eventueel ook op locatie, binnen de vakgroepen hout, koper, slagwerk, strijkers, toetsen en zang. Ook is het afleggen van examens ‘lichte muziek’ mogelijk. Zowel het theoretische als het uitvoerende gedeelte wordt voorbereid door de eigen docent. Het A-theorie-examen en alle uitvoerende examens worden ook afgenomen door de eigen docent. Het theorie-examen voor B,C en D wordt schriftelijk afgenomen door Quintus. De exameneisen kunnen opgevraagd worden via info@quintuskampen.nl.

 

De volgende begeleiding is bij alle examens mogelijk:

  • piano
  • orgel
  • klavecimbel (onder voorbehoud)

Voorbereidende theorie-opleiding conservatorium

Ben je een Quintus-leerling, een leerling uit de regio of particuliere belangstellende en wil je graag naar het conservatorium? Wij verzorgen een voorbereidende theorie-opleiding voor het conservatorium.

Goed om te weten!

– Wil je examenbegeleiding van Quintus, geef dit dan vóór 1 maart door.

– Bladmuziek moet uiterlijk 6 weken voor het examen bij Quintus aangeboden worden.

– Er is minimaal 1 verplichte repetitie.

– Meer begeleiding nodig? Dat kan! Informeer naar de mogelijkheden.

– Examen doen? Vul dit aanmeldingsformulier in en mail het naar administratie@quintuskampen.nl