Functie: Docent piano en lid van OR

Wat ik doe bij Quintus?
Bij Quintus ben ik al veel jaren werkzaam als docent piano en geef ik elke week les aan veel pianoleerlingen. Naast deze functie vind ik het ook ontzettend leuk en belangrijk om te kijken wat de meerwaarde is van een kunstinstelling als Quintus en hiervoor projecten te ontwikkelen en te organiseren. Een voorbeeld hiervan is het Quintus Piano Festival, de Jong Talentklas en de kinderopera Brundibár die ik ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding begin 2020 heb mogen uitvoeren met kinderen en docenten van Quintus. 

 

Mijn conservatoriumopleiding piano heb ik genoten in Zwolle. Daarna heb ik bijna 20 jaar in Zeist gewoond en samen met mijn man drie dochters groot gebracht. Mijn hart ligt naast de piano ook bij het zingen en zo belandde ik als dirigent van diverse koren en kinderkoren. Ik heb hiervoor een opleiding gedaan. Ik ben veel jaren betrokken geweest bij bestuurswerk van EPTA Nederland (Vakvereniging voor pianodocenten) en zat zo dicht bij het vuur over ontwikkelingen in het vak. Met stichting BUzziNG deed ik veel inhoudelijke projecten voor amateurpianisten. In mijn vrije tijd schrijf ik liedjes, wandel graag en vaar met ons bootje op de IJssel. Ik ben dol op onze 2 poezen!

 

Wat het allerleukste is van mijn vak?
Het allerleukste vind ik de combinatie van mens en muziek. Het lesgeven is  fijn, leerzaam en waardevol omdat je investeert in mensen. Ik probeer aan te voelen wat de leerling nodig heeft en dit te overleggen zodat de leerling gemotiveerd aan de slag kan gaan.  Omdat elke leeftijd, elk niveau, zijn eigen bijzonderheden heeft, is het heel afwisselend. Je krijgt echt een band als je leerlingen
vele jaren op les hebt, dit ervaar ik als rijkdom. Ik heb altijd wat te doen en ontdek steeds nieuwe dingen. En de piano is natuurlijk gewoon prachtig!

 

Wat is mijn motto?
Ik heb er meerdere!
– Geef jezelf tijd en ruimte om te ontdekken
– Geef de muziek de tijd die het vraagt (luister, ervaar, voel zelf): adem!
– Beweging maakt klank: de manier waarop je de toetsen aanraakt heeft effect op de klank
– Piano spelen is een feest, het gevoel van dansende handen op de toetsen

Met Hetty Floors

Cursussen