Laden Evenementen

« Alle Evenementen

13 juli | 10:00 - 16:00 |

Op zaterdag 13 juli organiseert Quintus een spetterende HaFaBra-dag voor blazers en percussionisten, individueel of als muziekvereniging, (harmonie, fanfare of brassband). Onder leiding van topdirigent Patrick Curfs – dirigent van het Orkest Koninklijke Luchtmacht – vormen we deze dag samen één groot orkest. Let op: je kunt deelnemen vanaf tenminste B-niveau.

Over Patrick Curfs

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht is een van de 3 militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. Het speelt vooral popmuziek, jazz en filmmuziek, regelmatig met gastartiesten. Ze verzorgen ook de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden. Dirigent Patrick Curfs (1972) begon op achtjarige leeftijd met trompetlessen. Al snel stapte hij over op de klarinet, om uiteindelijk voor de saxofoon te kiezen. Patrick studeerde saxofoon in de richtingen klassieke en lichte muziek aan de conservatoria van Tilburg en Rotterdam en rondde beide studies cum laude af. Na enkele jaren als freelancer te hebben gespeeld, zowel in symfonieorkesten als in popbands, werd hij in 1998 aangenomen als saxofonist bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Ruim 20 jaar speelde Patrick als solist en lead-altsaxofonist bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht. In die periode werd hij door voormalig chef-dirigent Jos Pommer regelmatig als repetitor of vervanger gevraagd. Deze ervaringen leidden tot proefdirecties en uiteindelijk tot zijn aanstelling als vaste dirigent. Met ingang van 1 januari 2020 is Majoor Patrick Curfs aangesteld als chef-dirigent van het Orkest Koninklijke Luchtmacht.

HaFaBra-dag: Lichte muziek…een vak apart!

Tijdens de HaFaBra-dag bij Quintus zal gastdirigent Patrick Curfs zijn expertise delen op het gebied van lichte muziek. Samen met hem en onze eigen docenten gaan we actief aan de slag. We repeteren gezamenlijk en in secties en werken aan stukken die Patrick speciaal voor deze gelegenheid heeft meegebracht. Je krijgt de gelegenheid om van tevoren thuis te oefenen met bladmuziek.

De HaFaBra-dag is een geweldige kans om je muzikale vaardigheden te verbeteren en nieuwe inspiratie op te doen. Het belooft een gezellige, energieke en muzikale dag te worden die je als blazer of percussionist niet wilt missen!

 

Programma

09.30 uur Inloop

10.00 uur Repetitie met korte pauze

12.00 uur Lunchpauze

13.00 uur Repetitie met korte pauze

15.00 uur Concertje voor familie, vrienden en belangstellenden

 

Kosten

Deelname aan de HaFaBra-dag kost €10 per persoon. Voor muziekverenigingen hebben we een speciale deal! Voor één bedrag van €75 kan een muziekvereniging met een onbeperkt aantal leden deelnemen aan deze dag. Kom je met acht personen of meer? Dan ben je al goedkoper uit! Tip! Ben je muziekleerling bij Quintus, dan is deelname aan de HaFaBra-dag gratis.

We kijken ernaar uit om samen met jullie muziek te maken! Tickets zijn hieronder verkrijgbaar. Aanmelden kan tot 1 juli a.s.

Deze HaFaBra-dag wordt georganiseerd i.s.m. Thomas Orkest Zwolle.

Bestel Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Bestel Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Ticket individueel HaFaBra-dag 13 juli 10.00 - 16.00 uur
10.00
Onbeperkt
Ticket muziekvereniging HaFaBra-dag 13 juli 10.00 - 16.00 uur
75.00
Onbeperkt
Ticket Quintus-leerling HaFaBra-dag 13 juli 10.00 - 16.00 uur
0.00
Onbeperkt