Muziekstart voor kinderen in de leeftijd van groep 3/4/5 gaat weer beginnen. Is dit iets voor jouw kind maar twijfel je nog? Kom naar een van onze gratis proeflessen Muziekstart.

 • AANTAL LESSEN

  1

 • STARTDAG EN TIJD

  Wo 11 sep 16:00 - 16:50
  Do 12 sep 16:00 - 16:50
  Wo 08 jan 16:00 - 16:50
  Do 09 jan 16:00 - 16:50

 • LOCATIE

  IJsselmuiden, Kampen

 • LESTIJD

 • PRIJS

  €0,00

Informatie

Wil je ontdekken welk muziekinstrument jij leuk vindt om te leren bespelen en welk instrument bij jou past? En wil je ook iets leren over het notenschrift? Dan kun je bij Muziekstart van muziekdocent Annet van der Veen terecht!

In deze muziekcursus gaan kinderen samen lekker actief aan de slag met muziek: zingen, leren spelen op en kennismaken met allerlei instrumenten, bewegen op muziek, werken met muzieknotatie en luisteren naar muziek. In 12 lessen leren we muziekstukjes spelen vanaf verschillende soorten notenschrift en gaan we allerlei echte muziekinstrumenten uitproberen.

Als afsluiting van de najaarscursus MuziekStart verzorgen we een optreden tijdens het Kerstmatinee. In het voorjaar staat de cursus MuziekStart nogmaals op het programma, dan sluiten we af met een optreden tijdens de Kinderpresentatiemiddag. Na de cursus mag je een instrument uitkiezen, waarop je een proefles krijgt.

MuziekStart is een cursus van 12 lessen van 50 minuten en is te volgen op woensdag bij Quintus IJsselmuiden en op donderdag bij Quintus Kampen. De cursus is bedoeld voor kinderen uit groep 3/4/5.

Cursist aan het woord

Online les…vanuit Japan!

De inmiddels 10-jarige Jun volgde ruim vier jaar lang trombonelessen bij Quintusdocent Hein Jan van Vilsteren. Nadat zijn vader de studie Theologie in Kampen had afgerond, verhuisde het gezin eind 2020 terug naar Japan. Vlak voor kerst was Juns laatste live les, maar een definitief afscheid is het gelukkig niet. In Japan is het best makkelijk om bijvoorbeeld pianoles te volgen, maar muziekles op trombone is lastig. Dat kan bijna nergens. Mijn vrienden heb ik na de verhuizing erg gemist, maar mijn muziekles dus niet, want ik krijg nu gewoon in Japan online tromboneles van Hein Jan!”, aldus een blije Jun.

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer begint mijn cursus?

Hoe wordt mijn lesgeld geïncasseerd

Ik ga stoppen met mijn lessen. Hoe moet ik mij afmelden?

Heb je het antwoord op je vraag nog niet gevonden?
QUINTUS KAMPEN
038 33 71 200

INSCHRIJVEN

Ben je eruit? Inschrijven kan via onderstaande knop.

Inschrijven
GERELATEERDE CURSUSSEN

OOK INTERESSANT

Participatiekoor

3 lessen

Baby- & Peutermuziek 10-18 maand

6 lessen

Baby- & Peutermuziek 2½-4 jaar

6 lessen

 • Voor elke portemonnee
  BETAALBAAR

 • Muziek, Dans, Theater, Kunst & Ambacht, Spelen met taal
  ALLES ONDER ÉÉN DAK

 • Voor iedereen van 0-99 jaar
  GASTVRIJ

 • Starten wanneer je wilt
  ONLINE / OFFLINE